Järjestelmä on periaatteessa huoltovapaa. Erillinen lämmönsäädin voi rikkoutua (esim. ylijännite/salaman isku), jolloin se on uusittava. Lämmönsäätimenä voi käyttää lattialämmitykseen soveltuvaa termostaattia.

Valetut ikkunapenkit:
Jos lämmityskaapeli lakkaa toimimasta, on ikkunapenkki uusittava. Oikein mitoitetuissa kaapeleissa mekaaninen vaurio on käytännössä ainoa vikaantumismahdollisuus. Tahaton kaapelin vaurioittaminen on mahdotonta, koska se on valumassan sisällä.

Kivestä tehdyissä ikkunapenkeissä lämmityskaapeli asennetaan kiveen tehtyihin uriin massan avulla ja näin ollen se on vaihdettavissa.Ei välttämättä. Tarvittava sähkö voidaan ottaa mahdollisesti huoneen sähkölämmityspisteestä tai muusta sopivasta helpoimmasta kohteesta. Vikavirtasuojausta on käytettävä.


Periaatteessa on mahdollista, mutta ei välttämättä järkevää. Ikkunapenkkilämmittimellä on tarkoitus katkaista ikkunasta hohkaava kylmyys lämpimällä ylöspäin suuntautuvalla ilmapatsaalla.Takuusta ei vielä ole tehty lopullista päätöstä. Takuu voisi olla esim. 10 vuotta asennuspäivästä.Tapauskohtaista. Passiivitalossa riittää. Kun lämmitysjärjestelmää suunnitellaan, suositellaan yleensä käytettäväksi kahta eri järjestelmää (esimerkiksi lattialämmitys ja lisänä joko sähköpatterit, kattolämmitys tai ilmalämpöpumppu). Kun asunnossa on lattialämmitys, jalka aistii lämmön ja huoneen lämpötila voidaan pitää matalampana.
Sähkölämmitteisen rakennuksen lämmöntarve mitoitetaan yleisesti 25W/m3. Esimerkiksi 20m2 huoneen lämmöntarve on 20 x korkeus 2,5m x 25W = 1250W. Näin suurta lämmitystehoa ei yleensä voi toteuttaa pelkästään ikkunapenkeillä.
Pilottijärjestelmämme on ruokailutilassa 10,5m2 / 27m3, jonka lämmitys muodostuu neljästä ikkunapenkkilämmittimestä (neljä ikkunaa) sekä 1220W lattialämmityksestä. Lattiamateriaali on tammiparkettia ja lattialämmityksen lämpötila on rajoitettu 27 asteeseen. Yli 20 ºC pakkasella alkoi ikkunoista hohkata ikävää kylmyyttä, joka poistui ikkunapenkkilämmityksen ansiosta. Huonelämpötila on pidetty n. +22 ºC.
Pilottijärjestelmässämme yhden ikkunapenkkilämmittimen teho määräytyy sen lämpötilasta. Kylmänä sen teho on n. 200W, mutta kun se on saavuttanut käden lämpötilan, teho on enää luokkaa 80-100W.

Nykyisin rakennusten suunnittelijat tietävät tarkasti talon vaatiman lämmitystehon, johon vertaamalla voidaan arvioida, paljonko esim. ikkunapenkeillä koko määrästä voidaan saada.Ilman muuta, HeatDekon ideaa voidaan soveltaa moniin käyttötarkoituksiin.Meillä ei vielä ole omaa asennuspalvelua, annamme hintatarjouksen kohteen ja tuotteen mukaan.Kyllä voi, mutta on tapauskohtaisesti huomioitava lämpöelementtien ohjaus.Tuotteet valmistetaan mittatilauksena.Kysymys on talokohtainen. Suosittelemme ottamaan yhteyttä kiinteistön sähköistyksestä vastaavaan tahoon.Esimerkiksi ikkunalliset huonetilat tarvitsevat tietyn lämpötehon pysyäkseen halutun lämpöisenä. Ikkunapenkki ei tuota tehontarvetta sinänsä muuta. Säästö tulee siitä, että huonetilassa riittää alhaisempi lämpötila, koska ikkunoista hohkaavan kylmän aiheuttama vedon tunne poistuu.Kyllä, erittäin hyvin. Tasainen lämpö takaa huonekasvien viihtymisen.Ei voi, jos kyseisessä elementissä ei ole omaa termostaattia, ns. orjalämmittimiä ei saa peittää. Lämmittävää pintaa ei kannata eristää.